Köszöntő

Intézményünk a társadalmi felelősségvállalás érdekében fontosnak tartja a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítését, ezért ezen tevékenységek koordinálására 2018. január 1-től közvetlen kancellári egységként létrehozta központunkat. Az egyetem foglalkoztatási rehabilitációs programjának célja a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára a megfelelő munka megtalálása, megőrzése, és az előmenetel elősegítése. Célja továbbá, hogy megteremtse a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő minimumfeltételeket, hogy az érintettek alkalmassá válhassanak a minél teljesebb értékű foglalkoztatásra, a sérültek érdekeltek legyenek a munkavállalásban, másfelől a munkáltatók befogadóvá váljanak a megváltozott munkaképességűek iránt.

A Központ szakmai feladatai:

Munkaerő-toborzás, melynek keretében folyamatosan keresünk megváltozott munkaképességű embereket munkavállalás céljából egyetemi szervezeti egységeink részére, mind debreceni, mind vidéki telephelyeinkre. Pályázatok figyelése és kezelése, munkaerő-kiközvetítés a szervezeti egységek részére. A program menedzselése, kapcsolattartás az egyetemi szervezeti egységekkel, a jelentkező dolgozók dokumentációinak, orvosi papírjainak szakmai felülvizsgálata, segítségnyújtás a szükséges dokumentációk beszerzésében és kitöltésében. 

„Ha úgy vesszük az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket. Ha úgy kezeljük őket, mintha azok lennének akiknek kellene lenniük, akkor segítjük őket azzá válni, akivé válni képesek.”

Johann Wolfgang Goethe

 

Kövér Tamás
központvezető

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 11. 08. 16:44