Címlap

Jogosult vagyok-e rehabilitációs kártyára?

A rehabilitációs kártya a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának új eszköze. 2017. január 1-től a komplex minősítésen B2 vagy C2 kategóriába sorolt megváltozott munkaképességű személyek is kaphatnak rehabilitációs kártyát, ami segítheti a foglalkoztatásukat. Tehát jelenleg a rehabilitációs kártyát a következő kategóriába sorolt megváltozott munkaképességű személyek igényelhetik: B1, B2, C1, C2. A megváltozott munkaképességű személyek munkaviszonyban alkalmazásakor a rehabilitációs kártya (vagy azt helyettesítő nyomtatvány) birtokában érvényesíthető a szociális hozzájárulási adókedvezmény. A rehabilitációs kártyát a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervnél, (Erzsébet u. 27. sz.) kell igényelni.

A rehabilitációs kártya kiadása benyújtott kérelem alapján induló eljárás keretében történik. A kérelemben a személyazonosító adatokon kívül az adóazonosító jelet és, ha van a kérelmezőnek munkahelye, akkor azt is közölni kell. A rehabilitációs kártya kiadása azonban már nem a rehabilitációs hatóság feladata. Amennyiben a rehabilitációs hatóság megállapítja a jogosultsági feltételek fennállását, akkor erről 1 napon belül értesíti az adóhatóságot. Az adóhatóság a rehabilitációs kártyát elkészíti és azt a rehabilitációs hatóság adatszolgáltatását követő 15 napon belül adja ki a kérelmező személy munkáltatójának, vagy munkáltató hiányában a jogosult személynek.

Frissítés dátuma: 2018.12.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.