Címlap

Hogyan indíthatja el a munkavállaló a komplex vizsgálatot, hogy a munkaképesség csökkenése megállapításra kerüljön?

A vizsgálatra jelentkezés előtt mindenképpen érdemes konzultálni háziorvosunkkal, szakorvosainkkal. (Ez azért szükséges, mert az orvos meglévő tudása, tapasztalata alapján megmondhatja, hogy meglévő betegségünk, egészségkárosodásunk milyen százalékban lehet döntő a felülvizsgálaton. Másrészt azért is fontos, mert a felülvizsgálaton úgyis szükségünk lesz friss zárójelentésekre, leletekre, amit érdemes előre beszerezni.)

A háziorvos beutalót állít ki az ügyfél számára az orvos-szakértői szerv szakértői bizottságához, illetve munkaképesség-változás vagy keresőképesség felülvizsgálata céljából.

Ezt követően az egészségkárosodás és rehabilitálhatóság véleményezését a lakóhely szerint illetékes megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervénél, vagy postai úton kezdeményezhetjük.

Az ehhez szükséges nyomtatványok összeállításában a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjában (Egyetem sugárút 13.), vagy http://nrszh.kormany.hu/letoltheto-nyomtatvanok oldalról is letölthetjük a szükséges nyomtatványokat. Az előírt nyomtatványok ellenőrzése után a helyi hatóság értesít, hogy mikor kell megjelenni az orvosi bizottság előtt a komplex felülvizsgálaton.

Frissítés dátuma: 2018.12.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.