Címlap

Megváltozott munkaképességű személyként milyen ellátásokat kaphatok?

Új igénybejelentés, illetve felülvizsgálat esetén, a komplex minősítés keretében megállapított rehabilitációs javaslattól függően

  • rehabilitációs ellátásra jogosult a megváltozott munkaképességű személy, ha rehabilitálható
  • rokkantsági ellátásra jogosult a megváltozott munkaképességű személy, ha rehabilitációja nem javasolt.

Amennyiben rehabilitálható, de a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralévő időtartam az 5 évet nem haladja meg, ebben az esetben is rokkantsági ellátás kerül megállapításra.

A rehabilitációs ellátásban részesülők együttműködési kötelezettsége a rehabilitációs szakigazgatási szervvel áll fenn. Az ellátás megszűnése után az érintettek hivatalból történő felülvizsgálatára nem kerül sor. Az egészségkárosodás fennállása, továbbá a sikeretlen rehabilitáció esetén új igénybejelentéssel kell kezdeményezni a megváltozott munkaképességű személyek ellátásának megállapítását.

Rokkantsági ellátásban részesülő személy a Komplex minősítés hatályának lejártát követően a szakértői bizottság rendeli el a felülvizsgálatát.

Frissítés dátuma: 2018.12.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.